Barcelona

Un relleu d'esportistes d'elit trasllada el fèretre de Samaranch fins a la catedral

Una trentena d'esportistes d'elit han traslladat el fèretre de Joan Antoni Samaranch fins a la catedral de Barcelona, on ha tingut lloc el funeral pel president honorífic del COI. Entre les personalitats que han acompanyat les despulles des del Palau de la Generalitat fins a la catedral hi ha Rafa Nadal, Gemma Mengual, Arantxa Sánchez Vicario i Manel Estiarte. El fèretre, tapat amb la bandera olímpica, ha estat fins a les cinc de la tarda a la capella ardent instal·lada al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat, on familiars, personalitats de l'esport i la política i gent anònima han donat l'últim adéu a Samaranch.

Actualitzat
Relleu d'esportistes

Enric Masip, Arantxa Sánchez Vicario i Xavier O'Callaghan són alguns dels esportistes que han dut a terme els primers relleus per cobrir els 300 metres que hi ha entre el Palau de la Generalitat i la catedral de Barcelona. Hi han participat esportistes de diverses generacions, com Gemma Mengual, Pol Amat, Jordi Villacampa, David Barrufet, Andrés Gimeno, Jordi Sans, José Luis Doreste, Manuel Orantes, Beatriz Ferrer-Salat o Natalia Via-Dufresne.

Tots han elogiat la figura del president honorífic del COI. Rafa Nadal l'ha definit com "la persona més important de la història de l'esport espanyol"; Gemma Mengual ha recordat que els va lliurar la medalla als Jocs Olímpics de Pequín. "Estava al cas de tot, i en un esport minoritari com el nostre, et feia sentir molt bé". Per la seva part, Arantxa Sánchez Vicario ha remarcat que Samaranch "va fer possible que uns Jocs Olímpics se celebressin a Barcelona, la nostra ciutat. Va ser catorze anys president del COI i una persona molt destacada, no només del nostre país sinó internacionalment".

La comitiva fúnebre ha avançat en silenci, encara que amb algun problema, fins a l'església. Des d'una bona estona abans nombroses personalitats omplien la catedral, on a les sis de la tarda ha començat, puntualment, el funeral, presidit pels reis d'Espanya i amb la presència de les infantes Elena i Cristina.

Funeral multitudinari

El cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, oficia la cerimònia religiosa, que ha aplegat unes 4.000 persones. Entre els assistents, a banda dels familiars i amics de Joan Antoni Samaranch, hi ha hagut una àmplia representació política, del món de l'esport i reial, encapçalada pels reis i les infantes, i també el príncep Albert de Mònaco, Pilar de Borbó, Constantí de Grècia i la seva dona, Anna Maria.

Comiat al Palau de la Generalitat

La mort
del president honorífic del Comitè Olímpic Internacional, Joan Antoni Samaranch, als 89 anys, ha portat les màximes autoritats del país i els familiars a dir-li adéu en un acte solemne de comiat aquest dijous al Palau de la Generalitat, amb la presència dels prínceps d'Astúries i una àmplia delegació institucional, encapçalada pel president de la Generalitat. L'acte ha acabat amb la cançó "Amics per sempre", per desig del mateix Samaranch, i després s'ha obert la capella ardent al públic, que hi ha anat desfilant fins a les cinc de la tarda, quan s'ha tancat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut