Barcelona

Rajoy i Montilla es reuniran en les pròximes setmanes per parlar de l'Estatut i la renovació del TC

El president de la Generalitat, José Montilla, i el president del PP, Mariano Rajoy, han tancat una reunió per les pròximes setmanes, segons ha pogut saber Catalunya Ràdio. Els temes de la trobada: la renovació del Tribunal Constitucional i l'Estatut. Rajoy considera que la paràlisi del text català és resultat de l'arraconament del PP durant la seva redacció i culpa de la situació institucional les "polítiques miops i pensades a curt termini" del govern espanyol.

Actualitzat
Mariano Rajoy i José Montilla han aprofitat la seva trobada a Barcelona, amb motiu dels funerals de Joan Antoni Samaranch, per concretar una reunió. Es farà abans de 15 dies al Palau de la Generalitat. Damunt la taula, la renovació del Constitucional i el bloqueig de l'Estatut de Catalunya.

Hores abans de parlar amb Montilla, el president del PP feia declaracions sobre el text català. A criteri de Rajoy, l'Estatut es troba entre l'espasa i la paret perquè les diferents formacions van arraconar el PP i li van impedir participar en l'elaboració de la llei catalana.

Sobre la renovació del Tribunal Constitucional, el líder dels populars en culpa directament el govern espanyol. "Quan les polítiques són miops, quan només s'està pensant a curt termini, quan es prenen decisions per intentar deixar alguna força política fora del mapa, quan no es pensa en l'interès general i en les conseqüències dels actes, al final la realitat t'acabava passant factura", ha afirmat.  Espanya necessita "un rumb fix que sorgeixi d'una proposta política, i que es fixi aixecant la mirada més enllà de la següent elecció, dels vots que puguis perdre o guanyar l'endemà".

Mariano Rajoy ha fet aquestes declaracions en la presentació del llibre de l'exministre de Ciència i diputat del PP al Congrés Juan Costa, germà de Ricardo Costa, imputat en el "cas Gürtel".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut