Bolívia

Evo Morales atribueix l'homosexualitat i la calvície als transgènics

El consum d'aliments modificats genèticament són la causa de la calvície i l'homosexualitat, segons ha assegurat el president de Bolívia, Evo Morales, a la I Conferència Mundial de Pobles sobre el Canvi Climàtic i la Mare Terra, que se celebra a La Paz. Morales ha fet també una ardent defensa de l'ecologisme perquè, segons ell, "o mor el capitalisme o mor la Mare Terra".

Actualitzat
Morales ha defensat el consum d'"aliments ecològics", entre els quals ha citat alguns dels aliments ancestrals de la zona andina que ha contraposat als aliments transgènics i begudes com la Coca-Cola, que ha desqualificat com a emblemes del capitalisme. "La calvície que sembla normal és una malaltia a Europa, gairebé tots són calbs, i això és per les coses que mengen, mentre que als pobles indígenes no hi ha calbs, perquè no mengem altres coses".
 
A més d'explicar la caiguda de cabells a Europa, Morales també ha exposat la seva teoria sobre l'homosexualitat. "El pollastre que mengem està carregat d'hormones femenines. Per això, quan els homes mengen aquests pollastres, tenen desviacions en el seu ésser com a homes".

Les paraules de Morales no han trigat a obtenir resposta. La Confederació Espanyola de Lesbianes, Gais, Bisexuals i Transsexuals (Colega) ha exigit una rectificació pública al president de Bolívia i ha anunciat que transmetrà el seu malestar a l'ambaixada del país a Espanya. "Aquest tipus d'afirmacions sense cap base científica són, a més de insidioses i fal·laces, un missatge d'odi i rebuig a la població homosexual, sobretot quan qui les fa és el president d'un país", ha dit un representant de l'entitat.
Anar al contingut