Madrid

Zapatero admet que la renovació del TC és "urgent" però referma que té "legitimitat"

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha admès que la renovació del Tribunal Constitucional és "urgent, però tant com ho era fa un mes o ho serà d'aquí a dos mesos" i, a més, ha avisat que mentre la renovació no es porti a terme, el tribunal té "plena legitimitat". Zapatero s'ha expressat així en el ple del Congrés després de preguntar-li pel diputat d'ICV, Joan Herrera, que l'ha instat a renovar el TC, fins i tot canviant la llei, perquè sigui un nou tribunal qui dicti sentència sobre l'Estatut de Catalunya.

Actualitzat
Zapatero ha afegit que la renovació del Constitucional s'abordarà "quan sigui possible", i ha negat que els membres de l'alt tribunal hagin de dimitir quan els hagi caducat el mandat, com va suggerir l'exministre Jordi Sevilla. El president del govern espanyol ha afirmat en el ple del Congrés que els membres del TC tenen "plena legitimitat" mentre estan en el càrrec, i que no són els magistrats sinó els polítics els responsables de la seva renovació.

El president del govern espanyol ha defensat el Constitucional i ha subratllat el paper exemplar que ha desenvolupat a l'hora de garantir els drets dels ciutadans espanyols, i el desenvolupament del sistema autonòmic.

Fins ara, el president espanyol havia eludit les preguntes dels periodistes sobre l'Estatut i precisament els havia emplaçat a les preguntes que havia de respondre aquest dimecres durant la sessió de control. Per la seva part, el líder dels populars, Mariano Rajoy, opina que seria com canviar les regles del joc a mig partit.


NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut