Olimpisme

Joan Antoni Samaranch està hospitalitzat en estat molt greu

Joan Antoni Samaranch està hospitalitzat en estat molt greu. El president d'honor del Comitè Olímpic Internacional està ingressat en un hospital de Barcelona per una insuficiència cardíaca i necessita vigilància intensiva, segons ha confirmat l'últim comunicat mèdic. Samaranch, amb 89 anys, és des de diumenge a la Clínica Quirón de Barcelona. Joan Antoni Samaranch va ser el president del Comitè Olímpic Internacional durant vint anys, des del 1981 fins al 2001.

Actualitzat
Els metges de Samaranch admeten que no poden ser optimistes

Els metges que tracten Samaranch, ingressat a la Clínica Quirón de Barcelona des de diumenge passat a causa d'una insuficiència coronària aguda, han reconegut que el pronòstic és "molt greu" i que, per tant, no poden ser optimistes sobre el seu estat de salut.

El doctor Rafael Esteban Mur, director del servei de Medicina Interna de l'Hospital Quirón de Barcelona, ha confirmat que Samaranch continua sotmès a "vigilància intensiva a l'UCI, amb respiració assistida i tractament farmacològic intens". El metge ha informat, a més, que l'expresident del COI segueix en "una situació de gravetat" i ha reconegut que no pot "emetre, de moment, cap pronòstic favorable". "No podem ser optimistes perquè amb la seva edat i amb les alteracions cròniques que té, no es pot ser optimista", ha comentat el metge, després d'admetre que els doctors temen per la vida de Samaranch "des de diumenge, quan va ingressar a l'hospital".

Tercer ingrés en tres anys

El que va ser president del COI ja va tenir un problema cardiovascular el 19 de desembre del 2007, quan va ingressar a l'Hospital Clínic de Madrid perquè es va trobar malament després d'un acte a la Reial Casa de Correus de la capital espanyola. El setembre del 2009 també va passar unes hores en una UVI de Mònaco per un episodi de fatiga respiratòria. Malgrat això, el 2 d'octubre de l'any passat va formar part de la delegació que va presentar a Copenhaguen davant el COI la candidatura de Madrid a organitzar els Jocs d'Olímpics del 2016, que finalment va guanyar Rio de Janeiro en derrotar a la final la capital espanyola.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut