Madrid

Aprovada la reforma del Codi Penal que endureix les penes per als lladres reincidents

La Comissió de Justícia del Congrés dels Diputats ha aprovat de manera inicial la reforma del Codi Penal. El nou text endureix les penes per delictes de terrorisme, corrupció i pederàstia, i també contra els lladres reincidents. Els autors de furts reiterats, que fins ara només tenien multes, podran ingressar a la presó els caps de setmana i els dies festius, quan altres reclusos solen tenir permís. A més, la norma preveu crear un registre central de faltes per conèixer tots els antecedents dels infractors i poder millorar la capacitat sancionadora.

Actualitzat
Una altra novetat és que es redueixen els supòsits en què un delicte de trànsit pot comportar pena de presó. La reforma s'ha aprovat amb els vots a favor del PSOE i de Convergència i Unió, mentre que el PNB hi ha votat en contra i la resta de l'oposició s'hi ha abstingut.

CiU va anunciar dimarts l'acord per endurir les penes dels delinqüents reincidents que cometen furts, és a dir, que roben objectes per valor inferior als 400 euros.

Actualment només se'ls pot enviar a la presó si cometen quatre furts en un any, però això és molt difícil de comprovar sense tenir un registre de faltes, que amb l'acord s'haurà de crear en el termini d'un any. Amb el canvi es facilita que hi hagi una condemna penitenciària, però només per a dissabtes, diumenges i festius, per evitar "la sobreocupació" de les presons.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut