Barcelona

Centenars de persones omplen el paranimf de la UB en suport a Garzón

Centenars de persones han omplert el paranimf de la UB, on es fa un acte de suport al jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón, convocat per la Generalitat i la plataforma ciutadana Un Clam de Justícia. L'acte aplega diversos polítics, intel·lectuals i artistes i vol denunciar les maniobres de la ultradreta per jutjar Garzón. Durant l'acte de suport a Garzón s'ha desplegat una pancarta amb el missatge "Els ossos del dictador també a la cuneta".

Actualitzat
En suport a Garzón han anat al paranimf de la Universitat de Barcelona l'expresident de la Generalitat Pasqual Maragall i l'exfiscal anticorrupció Carlos Jiménez Villarejo. També hi han assistit els secretaris generals de CCOO i UGT de Catalunya, Joan Carles Gallego i Josep Maria Álvarez, així com una àmplia representació del PSC i de ICV-EUiA. Entre d'altres, hi han estat Miquel Iceta, Manuela de Madre, Joan Ferran, per part dels socialistes catalans, mentre que també hi ha anat el secretari general d'Interior, Joan Boada, Daniel Pi (ICV) i Jordi Miralles (EUiA).

Per la seva banda, l'exfiscal en cap de Catalunya José María Mena ha dit que seria insuportable que Garzón fos jutjat i condemnat de la mà de feixistes i corruptes.

La decisió sobre la suspensió es retarda

El Consell General del Poder Judicial no analitzarà, en el ple de demà passat, la possible suspensió del jutge Baltasar Garzón ja que no ha rebut la interlocutòria de Luciano Varela, el jutge del Tribunal Suprem que instrueix la causa.


NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut