Estocolm

L'Eurocontrol preveu que pràcticament el 100% dels vols seran operatius avui

El trànsit aeri europeu recuperarà pràcticament el ritme habitual avui, si fem cas de les previsions de l'Eurocontrol, l'organització de navegació aèria europea. De mica en mica, els passatgers que es van quedar sense vol per l'erupció del volcà islandès van arribant a destinació, tot i que aquest procés encara s'allargarà uns quants dies. Segons l'Eurocontrol, ahir es van efectuar el 80% dels vols habituals. Per avui, es preveu pràcticament el 100%. Tot i que la recuperació és gairebé total, aquesta matinada a Suècia han ampliat els aeroports tancats i a Noruega han clausurat l'espai aeri de l'oest del país.

Actualitzat
L'espai aeri europeu pràcticament ha recuperat la normalitat, però tant les companyies aèries com les autoritats aeronàutiques demanen als viatgers encara una mica més de paciència perquè la represa dels vols es va fent a poc a poc, i per tant encara hi haurà cues i endarreriments. Suècia i Noruega són les excepcions del retorn a la normalitat perquè s'hi han imposat noves restriccions pel núvol de cendres del volcà islandès.

Suècia

A Suècia, l'espai aeri encara no està del tot obert. És més, les autoritats sueques han ordenat aquesta matinada l'ampliació dels aeroports que ja estaven tancats. Fins a nou avís han quedat clausurats els aeroports de l'interior i del sud del país com: Gotemburg, Jönköping, Malmö, Dalsland, Värmland, Dalarna, Jämtand i Sundsvall-Umea. Els tres aeroports de l'àrea d'Estocolm, la capital, es mantenen oberts.

Noruega

L'ens que controla el trànsit aeri i els aeroports noruecs ha tornat a tancar aquesta matinada l'espai aeri d'una petita franja de l'oest del país, des de Sola a Forde, que afecta sis aeroports: Sola, Karmoy, Stord, Fleslan, Forde i Floro. Les connexions aèries amb les plataformes petrolieres al mar del Nord també han quedat suspeses.

Alemanya

El departament alemany de Seguretat Aèria va ordenar ahir l'obertura de tot l'espai aeri sense cap restricció. Per tant, els aeroports de tot el país funcionen, però les companyies aèries calculen que no podran operar amb el trànsit habitual com a mínim fins al cap de setmana. Lufthansa farà avui 1.800 enlairaments i aterratges, davant dels 700 de dimecres. 

El Regne Unit

Al Regne Unit, tots els aeroports estan operatius des de dimarts a la nit, tot i que al nord d'Escòcia s'ha tancat durant sis hores aquest dimecres. Alguns aeroports, com Heathrow i Gatwick, informen via Twitter de la situació en temps real.

França

Tots els corredors de llarga distància han funcionat dimecres als principals aeroports de París, i un 90% dels de curta i mitjana distància. El Charles de Gaulle preveu un retorn a la normalitat avui al matí. Dimecres al vespre continuaven bloquejats en altres països uns 43.000 francesos, la mateixa quantitat que ja ha repatriat Air France.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut