Barcelona

Els floristes catalans esperen vendre 6 milions de roses aquest Sant Jordi, un 10% més

La rosa serà juntament amb el llibre un dels protagonistes de la diada de Sant Jordi. Enguany els floristes catalans esperen vendre uns 6 milions d'aquestes flors que tradicionalment es regalen el 23 d'abril. Aquesta xifra representa un 10% més de les roses que es van vendre l'any passat. Segons fonts de Mercabarna-Flor, que vendrà el 40% de les roses que es comercialitzaran a Catalunya per Sant Jordi, els preus rondaran els 3 euros, però podran enfilar-se per a roses amb més elaboració.

Actualitzat
El 80% de les roses que els floristes catalans vendran aquest Sant Jordi seran vermelles, tot i que als carrers i a les floristeries del país estaran disponibles flors de diferents colors i tipologies: negres, taronges, amb els colors del Barça...

Segons Mercabarna-Flor, el preu d'aquestes flors s'ha incrementat entre un 7% i un 10% que atribueixen al tancament de diverses empreses productores holandeses, però, segons els majoristes, aquest increment no es notarà i els consumidors no s'hauran de gratar més la butxaca, ja que, segons asseguren, els majoristes i floristes han reduït el seu marge de benefici.

El 83% de les roses que es comercialitzen a Mercabarna-Flor són d'importació, la majoria procedents d'Holanda, tot i que també n'hi ha que vénen del Maresme, d'Alacant i de Canàries.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut