Madrid

José Blanco comparteix el rebuig de Rajoy per renovar ara el Tribunal Constitucional

El ministre de Foment i vicesecretari del PSOE, José Blanco, es mostra d'acord amb el president del PP, Mariano Rajoy, i opina que no és convenient renovar ara els membres del Tribunal Constitucional després que no s'hagin posat d'acord durant més de tres anys en una sentència sobre l'Estatut de Catalunya, recorregut pel PP. Blanco assegura que comparteix l'opinió de Rajoy que la renovació del TC seria canviar les regles del joc enmig del partit.

Actualitzat
Tot i que bona part dels membres del TC hagin caducat el seu mandat, el ministre de Foment i vicesecretari general del PSOE, José Blanco, rebutja renovar ara aquest tribunal i ha coincidit amb el president del PP, Mariano Rajoy, que diumenge va dir que renovar el Tribunal Constitucional ara perjudicaria el futur de la institució. Blanco ha fet aquestes declaracions a RNE i la Cadena SER.

Rajoy va mostrar el seu rebuig a renovar el TC després que el president de la Generalitat, José Montilla, anunciés que demanaria al líder del PP i al president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que acordessin la renovació dels membres del tribunal, cosa que considerava "inexcusable". Tot i la negativa de Rajoy i les reticències de Blanco, Montilla ha insistit aquest dilluns en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio" en la necessitat de buscar una nova composició del TC i ha explicat que buscarà la unitat dels partits catalans per exigir als líders del PSOE i el PP que renovin el TC.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut