Barcelona

Montilla buscarà la unitat catalana per renovar el Constitucional

El president de la Generalitat, José Montilla, es posarà en contacte amb tots els grups polítics catalans per buscar una postura unitària davant la paràlisi del Tribunal Constitucional. Montilla ho ha dit durant una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", on també ha insistit que continuarà parlant amb els líders del PSOE i el PP perquè renovin els membres d'aquest tribunal. El cap del govern català ha culpat el PP de la paràlisi de l'alt tribunal, i en concret Federico Trillo, a qui ha titllat de "personatge sinistre".

Actualitzat
Montilla ha declarat que ell pensa "seguir defensant l'Estatut i demanant joc net" després que el Constitucional per cinquena vegada fos incapaç de dictar una sentència sobre l'Estatut. El president de la Generalitat ha explicat que buscarà l'acord i la unitat amb tots els partits polítics catalans per sortir de la paràlisi actual de l'alt tribunal. En aquest sentit, li ha replicat a Rajoy que "els àrbitres caducats sí que s'han de renovar".

Trillo, el "sinistre"

El cap del govern català ha indicat que l'alt tribunal "no està en condicions" per dictar sentència i n'ha demanat la renovació "també pel seu prestigi". Montilla ha culpat el Partit Popular de la situació actual del Constitucional i més concretament Federico Trillo, a qui ha qualificat de "personatge sinistre". Per Montilla, Trillo és l'instigador de l'estratègia del PP en assumptes de justícia i qui va redactar la nota que va llegir ahir Rajoy en resposta a la demanda del president. Montilla ha carregat durament contra Trillo, a qui ahir ja va acusar de ser qui mou els fils i tenir el poder dins el PP, i en aquesta ocasió ha recordat l'episodi del Iak-42, per dir que aleshores Trillo ni tan sols "no va ser capaç de donar la cara pels seus".

No hi haurà referèndum

Montilla també ha rebutjat la proposta de convocar un referèndum per consultar els catalans sobre l'Estatut en cas de retallada, tal com defensa l'expresident de la Generalitat Pasqual Maragall.

Sobre la possibilitat de renovar un tripartit si les eleccions ho fan possible, Montilla ha reiterat que no ho dóna per fet, encara que els tres partits sumessin majoria.


NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut