Madrid

Bárcenas i Merino renuncien com a senador i diputat del PP pel "cas Gürtel"

L'extresorer del PP Luis Bárcenas ha fet efectiva al Senat la seva baixa com a senador del partit. El PP diu que Bárcenas plega per l'enorme desgast personal que ha tingut per haver estat al centre del "cas Gürtel" i per no perjudicar el partit. El diputat del PP Jesús Merino també ha renunciat a l'escó al Congrés perquè està imputat en la mateixa trama.

Actualitzat
L'extresorer del PP i imputat pel "cas Gürtel", Luis Bárcenas, ha renunciat a l'acta de senador. Bárcenas ha presentat al registre del Senat l'escrit de renúncia a l'acta.
Ara el comitè electoral central tramitarà la baixa de Bárcenas i procedirà a substituir-lo pel suplent que figura a la llista del PP per Cantàbria.

Segons ha explicat la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, Bárcenas ha adoptat aquesta decisió perquè creu que garantirà millor la seva defensa en el "cas Gürtel" i per no perjudicar els interessos del partit.

La setmana passada, Bárcenas ja va demanar la suspensió temporal de militància del PP. La renúncia com a senador farà que la part del cas que l'afecta tornarà del Tribunal Suprem al Superior de Justícia de Madrid.

Jesús Merino també renuncia


El diputat del PP per Segòvia Jesús Merino també ha renunciat a la seva acta perquè considera que és "el millor per a tots, tant per al seu partit com per a la seva família".

Merino creu que d'aquesta manera podrà exerciri la seva defensa "més tranquil i demostrar la seva innocència en la seva presumpta relació amb "el cas Gürtel". A Merino el substituirà Sara Dueñas Herranz, alcaldessa de la localitat segoviana de La Losa.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut