Barcelona

Els veïns del Raval pressionen perquè no s'elimini el Batxillerat en un dels seus centres

Els veïns del barri del Raval de Barcelona pressionen per evitar la supressió del Batxillerat d'un dels seus instituts i els cicles formatius de grau superior d'un altre centre. Una cinquantena d'entitats del barri signen un manifest contra aquesta decisió del Departament d'Educació. El consorci d'Educació ha comunicat a l'institut Miquel Tarradell que l'any que ve ja no tindrà Batxillerat, i a l'IES Milà i Fontanals, que ha de deixar d'oferir places per als cicles formatius d'informàtica que ara imparteix.

Actualitzat
La coordinadora pedagògica del Miquel Tarradell, Àngela Fernandez, assegura que al centre ja han començat a notar els efectes d'aquesta decisió. La coordinadora pedagògica del centre ho ha exemplificat així: "Un pare ens ha dit: "Jo ho sento molt, he confiat en vosaltres, però ara treuré els diners d'on sigui i a la meva criatura la inscriuré per fer el batxillerat en una concertada."

Segons el consorci, de les 4.600 places de primer de Batxillerat que s'han ofert aquest curs, 700 han quedat vacants. Per aquest motiu, l'any que ve se suprimeixen les línies de vuit centres, una decisió que Educació justifica per la voluntat de millorar l'oferta concentrant-la en centres de referència que puguin oferir més assignatures optatives als alumnes.
Anar al contingut