Barcelona

Rajoy reconeix a Montilla que renovar el Tribunal Constitucional seria perjudicial

El líder del PP, Mariano Rajoy, ha afirmat que renovar el Tribunal Constitucional perjudicaria el futur de la institució, que fa més de tres anys que debat els recursos contra l'Estatut de Catalunya. És el resultat de la conversa que, finalment, José Montilla ha pogut mantenir telefònicament amb el president del PP, després d'insistir-hi dos dies.

Actualitzat
El líder del PP ha expressat el seu desacord de renovar el Tribunal Constitucional. Segons el president de la Generalitat, Rajoy no li agafava el telèfon des de divendres. Amb dos dies de retard, Montilla li ha demanat facilitar la renovació del Tribunal Constitucional, després del fracàs d'emetre una sentència sobre el recurs de l'Estatut català. El president català ha culpat Federico Trillo, coordinador de Justícia dels populars, de deteriorar el Constitucional, després que s'hagi mostrat reticent a la renovació dels magistrats.

El director de campanya del PSC, Jaume Collboni, havia revelat que PSOE i PP han mantingut contactes per intentar desbloquejar una renovació del Tribunal Constitucional. Davant això, des de Convergència i Unió, Felip Puig s'ha mostrat satisfet que el president de la Generalitat hagi reclamat recusar els magistrats del Tribunal. Puig ha dit que espera que Montilla convoqui la seva formació per avançar amb la proposta.

Joan Puigcercós, president d'ERC, per la seva banda, considera que els contactes entre PSOE i PP són, només, "tècniques dilatòries" i que Espanya té por de Catalunya. Pel líder d'ERC, renovar els membres del Tribunal Constitucional no seria la solució i ha apostat pel dret a decidir.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut