Barcelona

El president Montilla assegura que "la renovació del Tribunal Constitucional ara ja és inexcusable"

El president de la Generalitat, José Montilla, s'ha mostrat molt crític davant la falta d'acord per part del Tribunal Constitucional per aconseguir una sentència sobre l'Estatut de Catalunya. Montilla ha estat contundent i ha demanat als dos grans partits espanyols, PSOE i PP, que es posin d'acord i renovin els magistrats que hagin acabat el seu mandat, una situació que ha qualificat d'"anòmala". En aquest sentit, Montilla ha dit que aquest nou fracàs evidencia la necessitat de començar una nova etapa i ha afirmat que la renovació del Tribunal Constitucional ara ja és "inexcusable".

Actualitzat
A més, el president de la Generalitat ha assegurat que "ni Catalunya ni Espanya han de suportar una nova fase de desprestigi" i ha afegit que, si en gairebé quatre anys no s'han posat d'acord, potser és moment d'admetre la constitucionalitat del text català.

La manca de sentència ha provocat, segons Montilla, un "sentiment de recel, fatiga i incertesa" entre l'opinió pública catalana, i per això reclama que aquest procés arribi al final com abans millor.

D'altra banda, Montilla ha defensat un cop més "la plena constitucionalitat de l'Estatut" però ha assegurat que, malgrat tot, el govern català "sempre ha manifestat el seu respecte a l'alt tribunal".

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut