Madrid

El magistrat conservador Guillermo Jiménez serà el nou ponent de l'esborrany de la sentència de l'Estatut

Després que el Tribunal Constitucional ha acabat el ple sobre l'Estatut sense acord per emetre una sentència, ara s'haurà de fer una nova proposta. Els cinc esborranys redactats per Elisa Vera no han sumat prou adeptes i caldrà tornar-ho a intentar. L'encarregat de fer-ho serà l'actual vicepresident del TC, Guillermo Jiménez, un magistrat del bloc conservador el mandat del qual va expirar el 2007. Jiménez, amb tot, es considera de to moderat dins l'ala conservadora i era un dels noms que María Emília Casas, la presidenta del TC, es va posar entre cella i cella per mirar d'arrossegar -finalment sense èxit- als favorables a la proposta de resolució votada aquest divendres.

Actualitzat
Els esborranys elaborats per Elisa Vera no tenen per què ser feina endebades. Ella mateixa podria haver estat l'encarergada de fer una nova proposta, però finalment s'ha optat perquè sigui un nou ponent qui redacti la sisena proposta de resolució. El conservador Guillermo Jiménez podria aprofitar els punts en què fins ara s'ha arribat a un acord.

La decisió de canviar el ponent ha estat adoptada per la presidenta de l'Alt Tribunal, María Emilia Casas, després que el ple d'aquest òrgan no hagi aconseguit l'acord necessari per tirar endavant una sentènca sobre l'Estatut durant la votació a l que s'ha sotmès l'últim esborrany redactat per Pérez vera, que ha estat tombat per sis vots a quatre.

La feina del responsable d'elaborar la sisena proposta de resolució se centrarà, principalment, en els articles referents al terme "nació" dins del preàmbul i els símbols nacionals, que són els que han aixecat més controvèrsies al si del plenari de l'alt tribunal.

El període que s'obre ara podria allargar-se alguns mesos, tot i que segons fonts de l'executiu de Rodríguez Zapatero "no es pot descartar que abans de l'estiu" el Constitucional emeti una sentència. Tot i que no es pot oblidar que Catalunya celebrarà eleccions al Parlament la pròxima tardor, la qual cosa podria condicionar el calendari.



VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut