Madrid

El govern espanyol creu que la sentència podria arribar abans de l'estiu

La vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, ha dit que no creu que s'hagi d'esperar fins després de les eleccions catalanes perquè el Constitucional continuï debatent sobre l'Estatut. Fonts de l'executiu han apuntat que encara hi pot haver sentència abans de l'estiu i, per tant, abans de les eleccions catalanes. Segons han considerat, el fet que el Tribunal Constitucional hagi rebutjat l'últim esborrany de sentència sobre l'Estatut no implica que s'hagi de començar des de zero. L'executiu espanyol ha indicat que ara el nou ponent ha de buscar consens en els punts principals on els magistrats mantenen les seves discrepàncies.

Actualitzat
Fonts de l'executiu espanyol han apuntat que la rapidesa d'aquest nou procés dependrà de l'habilitat del nou ponent a l'hora de buscar una redacció alternativa de la sentència. De fet, han indicat que una solució institucional podria ser designar com a nova ponent la mateixa presidenta del Constitucional, María Emilia Casas.

Per la seva banda, la mateixa De la Vega ha insistit que creu que el Tribunal Constitucional ha de seguir debatent sobre l'Estatut des d'ara mateix i no pas deixar-ho per després de les eleccions catalanes. La vicepresidenta primera ha assenyalat que "el més raonable és que operi el que està previst a la llei" perquè "avui no hi ha eleccions convocades". La vicepresidenta del govern espanyol ha reiterat que està convençuda que és possible que hi hagi una sentència "en un breu termini de temps".

En tot cas, el govern espanyol assegura que després de la votació del Constitucional s'obre una nova dinàmica al tribunal que pot ajudar a desencallar la situació.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut