Ciutat del Cap

30.000 "condons antiviolació" per evitar agressions sexuals al Mundial de Sud-àfrica

Una doctora sud-africana ha proposat distribuir de forma gratuïta de cara al Mundial de futbol que aquest estiu se celebrarà a Sud-àfrica 30.000 unitats d'un dispositiu conegut com a "condó antiviolació", que consisteix en una funda de plàstic que té al seu interior unes arestes punxegudes i en forma de serra que la dona s'introdueix a la vagina com un tampó i que atrapen el penis de l'home en cas de patir un assalt sexual. El dispositiu -anomenat Rap-axe- l'ha inventat Sonnet Ehlers, una metgessa que ha atès nombroses dones víctimes de violacions a Sud-àfrica. El 2005 es va provar el primer prototip d'aquest dispositiu i en l'actualitat la doctora opina que ja està madur per ser utilitzat a gran escala.

Actualitzat
"Es tracta d'un aparell que es fica a la vagina, que és molt còmode, i que en cas d'assalt sexual atrapa el penis de l'home. Aquest sentirà un gran dolor, i a més no se'l podrà treure tret que vagi a un hospital, on no podrà negar que ha penetrat la dona", ha explicat la doctora Ehlers.

El penis de l'agressor queda encapsulat dins del dispositiu, de manera que no hi ha perill que, tot i evitar la violació, el penis sagni i s'encomani cap tipus de malaltia. D'altra banda, Ehlers nega que hi hagi cap possibilitat que el Rap-axe causi danys interns a la dona. I pel que fa a l'agressor, els danys tampoc són permanents, encara que sí les cicatrius que provoquen les arestes tallants.

Es tracta d'un dispositiu molt polèmic, que li ha valgut a la doctora acusacions d'odiar els homes. Se li retreu, per exemple, que si l'home queda atrapat és possible que es torni més violent i pugui matar la dona. Davant d'això, Ehlers respon a la seva pàgina web que "sempre que una dona pateix una violació corre el perill que la matin".

Quant a la possibilitat que el Rap-axe pugui ser usat per dones amb la intenció de venjar-se o deixar en evidència homes que en cap moment intentin sobrepassar-se amb elles, Ehlers reconeix que és una possibilitat, i ofereix un consell: "No posis el que et pertany on no et pertany i mai tindràs problemes".

Finalment, davant dels que titllen el Rap-axe de "dispositiu medieval", la doctora sosté que la violació és "un acte medieval". Aquest dispositiu encara no està a la venda a Sud-àfrica, ni s'ha fet servir més enllà d'experiments puntuals amb voluntaris.
Anar al contingut