Estats Units

Tots els missatges de Twitter s'arxiven a la Biblioteca del Congrés dels Estats Units

Tot el contingut emès a Twitter des que es va posar en marxa l'any 2006 quedarà arxivat a la Biblioteca del Congrés dels Estats Units, una de les més importants del món.

Actualitzat
Aquest centre de documentació ja havia considerat com a arxius catalogables diverses peces creades només en formats digitals per a internet, com ara uns quants webs de campanyes electorals, però la decisió que ara s'ha anunciat va molt més enllà.

Tothom que hagi escrit alguna vegada un missatge breu a Twitter, perquè no poden superar els 140 caràcters, ja sap que tot el que hi escrigui quedarà no sols als servidors d'aquesta eina sinó també degudament arxivat en aquesta biblioteca nord-americana que no ha amagat la seva vocació universal (conserva un exemplar de gairebé tots els llibres que es publiquen al món).

Totes les persones famoses que alguna vegada han participat a Twitter tindran els seus textos i enllaços al costat dels missatges de prop de cent milions d'usuaris, que són els que ja ha assolit aquest servei.

Entre aquests missatges també hi ha, és clar, el primer que es va emetre, quan es va estrenar. Un dels que tenen de moment més significat és el missatge amb què Barack Obama donava les gràcies per la seva victòria electoral.

Però al costat d'aquests missatges hi haurà els de tots els altres usuaris, arxivats per sempre com un material que permetrà un dia explicar la història d'internet i una part destacada de la conversa que els ciutadans mantenen en aquests serveis.

Twitter preveu dedicar aquest any a desenvolupar fórmules que combinin els ingressos publicitaris amb el que ofereixen fins ara.



Anar al contingut