Els responsables de Planeta i Bertelsmann somriuren per l'acord. (Foto: EFE)
Els responsables de Planeta i Bertelsmann somriuren per l'acord. (Foto: EFE)
Barcelona

Planeta compra a Berterlsmann la meitat de Cercle de Lectors

Grupo Planeta ha comprat a Bertelsmann el 50% de les accions del Cercle de Lectors, fins ara propietat única de l'empresa multimèdia alemanya. El Cercle té actualment un milió de socis i uns 5.000 agents de venda a tot l'estat espanyol. L'adquisició, que encara està pendent del vistiplau de les autoritats de Competència de la Unió Europea, pretén sumar esforços per aprofundir en el mercat del llibre electrònic amb més projecció.

Actualitzat
El director general de la Divisió de Llibreries de Planeta, Jesús Badenes, ha destacat que la compra uneix "dues empreses capdavanteres, no per necessitat sinó per oportunitat, perquè pensem que el futur del Cercle serà molt millor, ja que ajuntarà una capacitat de de generació i difusió de continguts enormes". 

El president executiu de Direct Group Bertelsmann, Fernando Carro, ha explicat que el Cercle de Lectors ha començat el 2010 "amb la millor captació de socis dels últims anys, i en l'actualitat és una empresa sense deute, que continua sent rendible -120 milions d'euros en facturació el 2009 i 4 milions de guanys- i ocupa el lloc número 2 dels clubs de lectura del món, després de França". A més, espera obtenir un benefici de 10 milions d'euros en 4 anys.

Les dues companyies han confirmat que un dels objectius en què treballen és tenir més presència al mercat del llibre electrònic de cara al Nadal d'aquest any, a banda de continuar l'expansió dels punts de venda directe del Cercle de Lectors a través de les llibreries Casa del Llibre.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut