Aula d'un institut plena d'adolescents
L'home passava droga als centres educatius i parcs del municipi
Barcelona

L'índex de fracàs escolar a Catalunya baixa un punt i se situa al 21%

L'índex de fracàs escolar a l'Educació Secundària Obligatòria, a l'ESO, ha baixat un punt, però continua per sobre del 21%, segons dades del curs passat presentades pel Departament d'Educació. El conseller, Ernest Maragall, ha avaluat les dades de manera positiva, ja que cal tenir en compte que inclouen la incorporació de 150.000 alumnes estrangers des del 2002. La mitjana del fracàs escolar a la Unió Europea és del 18%, mentre que a Espanya era del 30,8% en dades del 2006.

Actualitzat
Aquesta xifra és la suma dels estudiants que van repetir, van optar per no examinar-se o van abandonar els estudis, i ha passat del 30,4% al curs 2002-2003 a l'actual 21%. El conseller d'Educació ha matisat que aquests números no reflecteixen el total del fracàs escolar, que és inferior, perquè una part d'aquests alumnes es reintegren al sistema educatiu a través dels programes de qualificació professional inicial (PQPI).

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha admès que cal continuar millorant i alhora ha afirmat que aquest és el camí a seguir. Cal "treballar en condicions de molta exigència, d'alta complexitat, de gestió de canvis socials indiscutibles i de processos derivats també de la presència entre nosaltres de molts ciutadans d'altres procedències", ha explicat Maragall.

Del total d'alumnes que van acabar l'ESO i van decidir continuar estudiant, prop del 58% es va decantar per cursar Batxillerat i el 42%, cicles formatius. Dels que van fer Batxillerat el curs passat, una mica més del 70% dels estudiants es van graduar.

Anar al contingut