Toni Mira, en un moment del seu espectacle "Loft".
Toni Mira, en un moment del seu espectacle "Loft".
Barcelona

Toni Mira, premi Nacional de dansa, i "El Punt", a la projecció social de la llengua catalana

El Consell Nacional de la Cultura i les Arts ha concedit a Toni Mira el Premi Nacional de dansa pel conjunt de la seva feina de creació coreogràfica amb la companyia Nats Nus. El CoNCA ha concedit també al diari "El Punt", del grup Hermes Comunicacions, el Premi Nacional a la projecció social de la llengua catalana per ser un exemple empresarial brillant i amb èxit d'una aventura periodística en català basada en la informació preferentment regional i local.

Actualitzat
El Consell Nacional de la Cultura i les Arts ha concedit al diari "El Punt" el Premi Nacional a la projecció social de la llengua catalana. El CoNCA argumenta que s'ha concedit el guardó al rotatiu perquè és un exemple empresarial brillant i amb èxit d'una aventura periodística en català basada en la informació preferentment regional i local.

Segons el jurat del CoNCA, "El Punt" ha contribuït amb fermesa a la normalització lingüística amb diferents edicions territorials del diari, un lloc web eficaç i diverses capçaleres, entre les quals hi ha el "Presència", "El 9 Esportiu" i últimament el diari "Avui", que l'acaba de comprar amb el projecte de sumar esforços de totes dues capçaleres. De fet, "El Punt", que celebra 30 anys d'existència, s'ha consolidat com el diari en català més llegit, amb gairebé 160.000 lectors diaris.

Toni Mira, coreògraf implicat en la difusió de la dansa i d'àmbit social

El CoNCA, d'altra banda, ha guardonat Toni Mira amb el Premi Nacional de dansa pel conjunt de la seva feina de creació coreogràfica amb la companyia Nats Nus. El CoNCA valora la feina que ha fet el coreògraf a favor de la difusió de la dansa i de la creació de nous públics i els projectes educatius i familiars. També ha destacat la seva implicació en altres projectes d'àmbit social en què la dansa és una eina d'integració i comunicació amb la societat.

Nascut a Barcelona l'any 1957, Toni Mira és un creador consolidat i un coreògraf compromès que ha creat més de quinze espectacles que s'han representat en festivals de dansa i teatre de més de vint països d'arreu del món. A banda de ser coreògraf associat del Dance House Millenium Center, és soci fundador i membre actiu del Centre de Creació La Caldera, de Barcelona, i s'ha implicat professionalment i com a president en l'Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya. 

A Catalunya, ha promogut un projecte per introduir la dansa a les escoles públiques de Sant Cugat i amb les dones preses de la presó de Wad Ras, i ha dirigit un espectacle de dansa contemporània a la presó de Can Brians, interpretat per quatre ballarins professionals i quatre recluses.

El 2009 ja va ser guardonat amb el Premi Ciutat de Barcelona en la categoria de dansa, precisament pel seu ampli treball educatiu amb les preses de Can Brians i Wad Ras.
Anar al contingut