Sant Joan Despí

L'alcalde de Vic reclama a l'Estat "una llei justa i coherent" sobre immigració

L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, ha denunciat la manca de responsabilitat del govern espanyol en matèria d'immigració irregular. Vila d'Abadal ha reclamat a l'Estat "que faci una llei justa i que sigui coherent" per posar fi a aquestes "zones grises" i "contradiccions", que segons ha assegurat provoca la situació actual. L'alcalde vigatà ha fet aquestes declaracions a "Els matins" de TV3 després de confirmar que el seu ajuntament informarà a partir d'avui la delegació de govern espanyol dels immigrants sense papers que empadroni. Això, després que la Unió Europea ha assegurat en un dictamen que, als immigrants en situació irregular, o se'ls aplica la llei d'estrangeria o se'ls regularitza.

Actualitzat
Josep Maria Vila d'Abadal ha denunciat que tenir una persona empadronada però sense permís de residència crea "zones grises" que permeten que hi hagi explotació, ja que l'immigrant que no té papers i és empadronat "té dret a sanitat i a l'ensenyament, però no té dret al treball". L'alcalde de Vic ha indicat que així els ho ha reconegut la comissària europea, després que el seu consistori li va fer arribar una consulta sobre aquesta qüestió.

Per això, l'alcalde de Vic ha criticat la legislació actual sobre immigració que provoca "moltes contradiccions" i ha demanat a l'Estat "que posi ordre en el tema de la immigració, per al bé dels mateixos immigrants". Vila d'Abadal ha dit: "Reclamo a l'estat espanyol que faci una llei justa i ben feta, i que sigui coherent".

Després de reconèixer que faran cas del dictamen de l'advocacia de l'Estat i empadronaran tots els immigrants que arribin a Vic, l'alcalde ha indicat que ara denunciaran aquests immigrants sense papers a l'Estat perquè així els ho ha indicat Europa.

Vila d'Abadal ha exigit a l'Estat que arregli una situació injusta. "No es pot tenir dret a sanitat i ensenyament i no a treball i residència".

Anglada al Parlament

Pel que fa al líder ultradretà de Plataforma per Catalunya, l'alcalde de Vic ha apuntat que "el senyor Anglada és un demagog i un oportunista a la màxima potència, com tots els polítics d'extrema dreta", però ha vaticinat que la seva formació entrarà al Parlament de Catalunya en les pròximes eleccions.
Anar al contingut