Washington

Una cinquantena de països es reuneixen a Washington per parlar de seguretat nuclear

Una cinquantena de països participen a Washington en una cimera extraordinària sobre la seguretat nuclear. Un de les preocupacions que hi ha damunt la taula és que els arsenals no caiguin en mans terroristes. En una reunió amb el president nord-americà, Barack Obama, el primer ministre pakistanès, Yusuf Raza Gillani, ha dit que el seu país posa tots els mitjans per protegir els arsenals. L'amenaça d'Al-Qaeda fa del Pakistan un país particularment sensible.

Actualitzat
Washington acull una cimera extraordinària de dos dies sobre seguretat nuclear convocada i liderada pel president dels Estats Units, Barack Obama. 

Els líders dels 47 països participants ja han començat a arribar als Estats Units. Entre ells, el primer ministre turc, Recep Tayyip Erdogan, o el brasiler, Lula da Silva. També hi participarà el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero.

L'objectiu de la cimera és aturar el tràfic de material atòmic i tenir sota control internacional el plutoni i l'urani enriquit per eliminar els riscos d'atacs nuclears. La cimera té les absències de Corea del Nord o l'Iran, tot i que el seu polèmic programa nuclear segur que serà present a les converses.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut