Igualada

Els professors de filosofia reclamen recuperar el prestigi de l'assignatura

Uns 200 professors de filosofia, pares i alumnes s'han concentrat a Igualada per reivindicar més hores lectives per l'àrea de filosofia al segon cicle d'ESO i al Batxillerat. Consideren que el temps destinat a l'ensenyament de la filosofia s'ha d'igualar al que tenen altres matèries com les matemàtiques, la física o la biologia.

Actualitzat
Pel professor de filosofia Joan Ordi, de l'institut de Santa Margarida de Montbui, a l'Anoia, la filosofia és imprescindible perquè els alumnes del segon cicle d'ESO i del Batxillerat afrontin, en una edat crucial, les grans qüestions que han preocupat a l'ésser humà des del seu origen.

Reclamen que es doti l'assignatura de filosofia de tres hores setmanals de classes a primer de Batxillerat i de quatre a segon. També exigeixen que sigui considerada una matèria imprescindible i obligatòria a la selectivitat. D'aquesta manera s'equipararia a les matemàtiques, la física i la biologia. La petició ja ha arribat a la Conselleria i al Ministeri d'Educació.

La importància de la filosofia en la formació


En l'acte reivindicatiu d'aquest dissabte, a la plaça de Cal Font d'Igualada, un grup de docents de la matèria han llegit frases cèlebres de filòsofs de renom, com Kant, Ortega y Gasset i Unamuno, que també reclamaven, a la seva època, la importància de la filosofia en la formació. Ara, els docents reclamen que l'assignatura recuperi pes, ja que està patint un "progressiu ofec i menyspreu", segons les persones concentrades.

És el tercer any que es convoca una concentració amb el mateix objectiu, després de les realitzades a Barcelona i Girona. L'any que ve la reunió serà a Mataró.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut