Smolensk

La meteorologia, una errada dels pilots o de l'aparell, possibles causes de l'accident aeri

Els fiscals russos estudien tres hipòtesis per explicar l'accident aeri en què ha mort el president polonès i 95 persones més. La meteorologia, una errada humana o de l'aparell podrien estar-hi al darrere. Els controladors aeris, en tot cas, van avisar de les males condicions a l'aeroport de Smolensk i van aconsellar aterrar a Minsk, a Bielorússia. El pilot va ignorar les recomanacions.

Actualitzat
Els fiscals russos han informat que s'estudien tres hipòtesis de la catàstrofe i que tenen relació amb les "condicions meteorològiques desfavorables", el factor humà i possibles errades tècniques en els equips de l'avió". L'Estat Major de les Forces Aèries de Rússia, però, ha assegurat que el pilot de l'avió no va complir amb les ordres que va rebre de control terrestre. La televisió polonesa, de fet, assegura que els controladors russos haurien aconsellat al pilot que suspengués l'aterratge a Smolensk i l'haurien adreçat a Minsk, a la veïna Bielorússia. El comandant, però, no els hauria fet cas.

En tot cas, l'aparell hauria impactat contra els arbres quan començava la maniobra d'aterratge, a causa de l'escassa visibilitat per culpa de la boira. Era el quart intent d'aproximació a l'aeroport.

Tant el president rus, Dmitri Medvédev, com el primer ministre Vladímir Putin, s'han compromès a engegar una investigació minuciosa per determinar les circumstàncies de l'accident. De moment, ja s'han recuperat les dues caixes negres de l'aparell sinistrat.

Kaczynski viatjava acompanyat de la seva dona, i a l'avió també hi havia el director del Banc Central polonès, el cap de l'exèrcit polonès i altres càrrecs polítics i oficials polonesos.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut