Barcelona

El Servei d'Ocupació s'alia amb el portal Infojobs per trobar feina més ràpid als aturats

El Servei d'Ocupació de Catalunya ha incorporat una nova eina per tal de facilitar la trobada entre empreses amb vacants i persones aturades. La Generalitat ha arribat a un acord amb el portal Infojobs, el qual cedirà la informació de les empreses que s'hi anunciïn per tal que els 300 orientadors laborals del SOC puguin conèixer, en temps real, les qualificacions que demanen les empreses en les seves ofertes de treball. Així, podran assessorar més eficaçment les persones aturades a l'hora de trobar-los feina. El programa està destinat en una primera fase als orientadors laborals, però l'objectiu és estendre'l més endavant a centres formatius i a la població en general.

Actualitzat
Els orientadors del SOC compararan els currículums amb les ofertes, explicaran quines ofertes hi ha i també informaran sobre els centres de formació on es poden adquirir les capacitacions que demanen les empreses. A més, també s'especificarà l'àrea geogràfica de l'empresa.

Segons el director del Servi d'Ocupació de Catalunya, Joan Josep Berbel, les persones més qualificades tenen un 40% més de possibilitats de trobar feina. Berbel ha dit que aquesta és "una eina absolutament indispensable" avui en dia, i que la Generalitat continuarà aliant-se amb iniciatives privades que fomentin l'ocupació.

El director general d'Infojobs, Juan Antonio Esteban, ha esmentat els canvis d'hàbit a l'hora de buscar ocupació i ha recordat que en les últimes setmanes una quarta part dels joves ha utilitzat internet per buscar feina, i que Catalunya és una de les comunitats que més fan servir la xarxa en aquest sentit.
Anar al contingut