Ripoll

Saura demana unitat davant la sentència del TC sobre l'Estatut i que els catalans "passin comptes" amb el PP

El conseller d'Interior i Relacions Institucionals, Joan Saura, reclama unitat de les forces polítiques catalanes a l'hora de defensar l'Estatut davant una possible sentència del Constitucional la setmana que ve. Saura adverteix que si finalment es retalla el text caldrà refer el pacte polític amb Madrid per garantir igualment el desplegament de l'Estatut. Saura ha reiterat la seva "fermesa, unitat i voluntat" de defensar el contingut del text, i ha criticat l'actitud del PP, que "ha fet de l'Estatut una guerra contra Catalunya", mentre que en altres comunitats autònomes ha acceptat articles que ha rebutjat en la norma catalana.

Actualitzat
Pel conseller els catalans han de "passar comptes" amb els populars a les pròximes eleccions, ja que segons ell el PP s'ha posat en contra de les decisions del poble de Catalunya, portant el text estatutari al Tribunal Constitucional. A més, Saura considera que aquest tribunal té "poca legitimitat", ja que hi ha quatre persones el mandat de les quals ha expirat, i una vacant per defunció.

El conseller ha explicat que a dia d'avui no li consta si al ple del Constitucional convocat per dimecres i dijous de la setmana que ve es dictarà l'esperada sentència. De totes maneres, ha destacat que, malgrat estar pendent de la sentència, la Generalitat ha anat desenvolupant la norma i que així ho continuarà fent.


NOTÍCIES RELACIONADES
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut