Brussel·les

La Comissió Europea dóna la raó a Vic en la polèmica del padró

La Comissió Europea ha alertat el govern espanyol que no es pot permetre que s'inscriguin al padró immigrants sense papers. D'aquesta manera, doncs, Brussel·les estaria donant la raó a l'Ajuntament de Vic, que volia vetar el cens als immigrants il·legals. Segons ha explicat aquest dijous l'eurodiputat de CiU Ramon Tremosa, la comissària d'Interior ha recordat a l'estat espanyol que, quan tingui coneixement que un ciutadà és al país de manera irregular, se n'haurà de regularitzar la situació o bé expulsar-lo.

Actualitzat
La comissària ha argumentat que la normativa comunitària obliga els estats membres "a emetre una decisió de retorn" contra les persones en situació irregular, però que també es pot optar per "concedir un permís de residència o una altra autorització" que els permeti quedar-se al territori.

Tot plegat ha estat arran d'una pregunta de Convergència i Unió sobre la legalitat o il·legalitat de la voluntat de l'Ajuntament osonenc de no empadronar els immigrants sense la situació en regla. Finalment l'alcalde no va tirar endavant, fruit de les crítiques que va generar la iniciativa, i atenent al criteri de l'advocacia de l'Estat.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut