Madrid

Bárcenas sol·licita la baixa temporal com a militant del PP i deixa definitivament les funcions com a tresorer del partit

El senador i extresorer del PP Luis Bárcenas ha demanat la baixa temporal del PP i la dimissió definitiva com a tresorer del partit. Ho ha fet dos dies després que es coneguessin els detalls del sumari del "cas Gürtel", que el situa al centre de la presumpta trama corrupta que suposadament dirigia Francisco Correa. El document revela que Bárcenas hauria cobrat 1,3 milions d'euros en suborns a canvi d'aconseguir contractes per a empreses de la trama. La petició de Bárcenas es produeix només unes hores després que la presidenta de la Comunitat de Madrid exigís actuar contra qualsevol polític sobre el qual hi hagués una ombra de sospita.

Actualitzat
Dos dies després que es coneguessin els detalls del sumari del "cas Gürtel" i que alguns dirigents del PP comencessin a pressionar Mariano Rajoy, el senador Luis Bárcenas ha demanat la dimissió definitiva com a tresorer del PP i ha anunciat que sol·licitarà la baixa temporal del partit. Ho explica en un comunicat que publica la web del PP. En el comunicat, Bárcenas es declara innocent dels fets que se li imputen i afegeix que ha pres la decisió de renunciar definitivament a les funcions de tresorer perquè considera que el "cas Gürtel" s'està utilitzant com a instrument per fer mal al PP i a Mariano Rajoy.

Luis Bárcenas ha comunicat aquestes decisions dos dies després que es coneguessin els detalls del sumari del "cas Gürtel" que el situen al centre de la presumpta trama corrupta. Segons el sumari, de 50.000 folis, les sigles L.B. que apareixen a la comptabilitat irregular de les empreses de la trama corresponen a Luis Bárcenas i, per tant, segons la policia, no hi hauria dubtes que Bárcenas hauria cobrat 1,3 milions d'euros en comissions a canvi d'aconseguir contractes.

L'anunci de l'extresorer popular arriba just després que en les darreres hores creixés la pressió sobre el líder del PP perquè decidís sobre el futur de Bárcenas. Precísament la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, va demanar aquest dimecres a la tarda que s'hauria d'apartar de les seves funcions qualsevol càrrec públic sobre el qual hi hagués "algun dubte raonable sobre la rectitud de la seva conducta".

Tot i aquest pronunciament d'Aguirre i després que des del PSOE demanessin reiteradament explicacions al líder del PP, Mariano Rajoy, manté encara silenci respecte a aquest cas. El líder dels populars no admet preguntes en les seves aparicions públiques i tampoc ha emès cap comunicat sobre els fets. Qui sí que ha parlat ha estat la secretària general del partit, María Dolores de Cospedal, que fins ara ha mantingut el discurs que el sumari no aporta "res de nou".
Anar al contingut