Barcelona

La xarxa es mobilitza en suport al jutge Baltasar Garzón

La xarxa es mobilitza en suport al jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón, a qui el Tribunal Suprem jutjarà per un presumpte delicte de prevaricació després que investigués les desaparicions del franquisme per a les quals no tenia competències. En les darreres hores han aparegut a les xarxes socials grups, manifestos i comentaris de suport al jutge. A més d'alguns fòrums, es fa una crida a una gran mobilització per donar ànims al magistrat.

Actualitzat
La xarxa bull amb iniciatives de suport al jutge Baltasar Garzón, que serà jutjat per un presumpte delicte de prevaricació. A Facebook, han sorgit nombrosos grups i pàgines que donen via lliure a través d'internet a la seva indignació i enuig per la situació del magistrat i criden, a través del ciberespai, a fer manifestacions als carrers.

En les últimes hores han nascut a Facebook grups com "Per la veritable justícia, moguem el país en suport al jutge Garzón", que aquest matí comptava amb més de 1.400 membres i des d'on es feia una crida a manifestar-se el 24 d'abril a dos quarts de set de la tarda als punts més emblemàtics de les ciutats.

També demana sortir al carrer el grup "Concentració: investigar el franquisme no és delicte", que anima els internautes a manifestar-se davant l'Audiència Nacional el dia que Garzón sigui suspès, si finalment el Consell General del Poder Judicial pren aquesta decisió. El grup ja té uns 3.000 membres.

Una altra iniciativa la proposa aquesta pàgina, "Un milió de signatures en suport al jutge Garzón", que compta amb uns 30.000 admiradors. I també des d'aquesta xarxa social s'animava a signar un manifest amb el títol "Manifest per la justícia del jutge Garzón". Al grup de Facebook hi havia més de 12.000 admiradors aquest matí i a la pàgina on es recollien les firmes hi constaven més de 3.600 comentaris. Al manifest, els internautes destaquen la tasca del magistrat en la defensa dels drets humans arreu del món i creuen que el jutge està sent víctima de l'assetjament de grups d'extrema dreta.

A la xarxa, aquesta mena d'iniciatives s'estenen i s'afegeixen a les iniciatives de Plataforma Ciutadana en suport al jutge Baltasar Garzón o als actes com els que UGT i CCOO han convocat pel proper 13 d'abril pel qual esperen comptar amb la participació d'artistes i intel·lectuals.
Anar al contingut