Tomelloso

Rajoy calla i De Cospedal diu que el PP "no té por de res" del "cas Gürtel"

El líder del PP ha mantingut el seu silenci. L'endemà d'aixecar-se parcialment el secret del sumari del "cas Gürtel", Rajoy no ha fet declaracions en tot el dia ni té previst comentar res sobre el contingut del sumari. Qui sí que n'ha parlat ha estat la secretària general del partit, María Dolores de Cospedal, que ha dit que el seu partit no tem res del sumari del "cas Gürtel" perquè mai han rebut diners dels implicats en la trama. De Cospedal sosté que el seu contingut no afegeix "res de nou" respecte al que ja se sabia per "les filtracions als mitjans de comunicació". A més, ha tornat a negar cap similitud amb anteriors casos de finançament il·legal d'un partit.

Actualitzat
De Cospedal, de visita a Tomelloso juntament amb la portaveu del PP al Congrés dels Diputats, Soraya Sáenz de Santamaría, ha dit que "no hi ha res de nou" després de l'aixecament parcial del sumari del "cas Gürtel". Potser per això, el líder dels populars, Mariano Rajoy, no ha comparegut ni ha fet cap declaració l'endemà de l'aixecament del sumari del "cas Gürtel". Rajoy havia dit que s'actuaria per eradicar allò que "no fos presentable". Aquest dimecres, De Cospedal ha indicat que "si hi ha canvis, actuarem". Segons la secretària general del PP, ja s'han pres "mesures contundents" quan ha correspost i ara cal ser "escrupolós" amb el criteri que es va adoptar en el seu dia.

Res d'"un nou Filesa"

María Dolores de Cospedal ha reiterat que encara que el PSOE ha volgut "crear l'aparença" que el "cas Gürtel" és similar o "un nou Filesa", "el PP no ha rebut diners de persones que poden estar en una trama". Sinó que, segons ha sostingut, el que han fet és "aprofitar-se del PP".

Pel que fa a la seva possible relació amb el cas a través d'un contracte adjudicat per Metro de Madrid a l'empresa Servimadrid el 2005, quan ella era consellera de Transports i Infraestructures de la Comunitat de Madrid, De Cospedal ha dit que "de firmes meves no n'hi haurà, perquè no existeixen".
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut