Palma

L'expresident balear Jaume Matas dóna les gràcies als que l'han ajudat a pagar la fiança

L'expresident balear Jaume Matas ha volgut agrair l'ajuda que ha rebut de "terceres persones" per abonar la fiança de 3 milions d'euros que li havia imposat el jutge que instrueix el "cas Palma Arena" per evitar la presó. Matas ha donat les gràcies a través d'un comunicat que ha fet públic el seu advocat, Rafael Perera, i en què no es detalla qui li hauria prestat ajuda per fer efectiva la fiança. L'expresident balear no ha esgotat el termini que tenia, fins aquesta mitjanit, i a primera hora d'aquest matí de dimecres ja ha fet efectiva la fiança a través de dues transferències bancàries. Després de constituir-se la fiança, Matas ha quedat en llibertat provisional però amb el passaport retirat, amb la prohibició d'abandonar Espanya, i amb l'obligació de presentar-se al jutjats els dies 1 i 15 de cada mes.

Actualitzat
Jaume Matas ha donat les gràcies a les "terceres persones" que l'han ajudat a abonar la fiança de 3 milions d'euros que li havia imposat el jutge com a mesura cautelar per evitar la presó. L'expresident balear ha expressat el seu agraïment a través d'un comunicat que ha difós el seu advocat, Rafael Perera.

En el document també s'informa que Matas ha fet efectiva la fiança a través de dues transferències bancàries d'1,5 milions d'euros procedents d'una operació de crèdit provisional que s'ha aconseguit per garanties presentades per Matas i per altres persones. L'operació s'ha fet a través d'una transferència bancària des d'un compte del Banc d'Espanya.

Jaume Matas no ha esgotat el termini de temps que tenia per abonar els diners -fins aquesta mitjanit- i ha pagat la fiança de 3 milions d'euros a primera hora d'aquest dimecres al matí.

El magistrat José Castro li imputa un total de 12 delictes, entre els quals malversació de diners públics en la construcció del velòdrom Palma Arena, que sumarien una pena de 64 anys de presó.

Jaume Matas va recórrer la fiança en considerar-la excessiva, però aquest recurs no invalidava el termini establert pel magistrat i l'obligatorietat de pagar mentre no es resol el recurs.

Matas queda, doncs, en llibertat provisional, però continuarà sense passaport, amb la prohibició d'abandonar l'estat espanyol i amb l'obligatorietat de presentar-se als jutjats dos cops al mes.

Anar al contingut