Bixkek

Almenys 17 morts en una càrrega policial contra manifestants al Kirguizistan

Almenys 17 persones han mort als enfrontaments entre la policial i els manifestants que hi ha hagut aquest dimecres a Bixkek, la capital del Kirguizistan, segons informa l'agència Reuters. Agents antidisturbis han llançat bales de goma i gasos lacrimògens contra centenars de persones que han intentat assaltar la seu del govern. Segons alguns testimonis, la policia hauria fet servir també monició real. L'oposició protesta per la situació econòmica del país, un dels més pobres de l'Àsia Central.

Actualitzat
Els manifestants demanaven la dimissió del president del país, Kurmanbek Bakíev, ja que consideren que no ha satisfet les promeses de canvi i de democratització que havia fet. A més, tenen altres peticions com que s'abaixin els preus de serveis com el gas.

L'agència Reuters informa que s'han produït trets i explosions al centre. Dos cotxes cremen a prop de la seu de la presidència. L'agència russa Interfax afegeix que els opositors han ocupat dos canals de televisió i n'han aturat les emissions de manera temporal.

El president del país ha decretat l'estat d'emergència a la capital i també en tres àrees més. A banda de la capital, a la ciutat de Naryn, al centre del país, un miler de manifestants han pres l'edifici governamental. I a Talas, una multitud d'entre 3.000 i 4.000 persones també s'ha manifestat. Segons fonts del govern, que cita l'agència France Presse, el ministre de l'Interior kirguís podria haver mort en aquesta ciutat.

El Kirguizistan està considerat el país més pobre de l'Àsia central. El malestar polític hi ha crescut des que els Estats Units hi van establir una base militar per donar suport a les operacions a l'Afganistan. La situació política també és convulsa. El president del país, Kurmanbek Bakíev, va aconseguir el poder en una revolta popular l'any 2005.



Anar al contingut