Madrid

El món judicial espanyol dóna per fet que Garzón serà suspès de feina cautelarment

El món judicial espanyol dóna per fet que el jutge Baltasar Garzón serà suspès de feina cautelarment. Així ho han dit Jutges per la Democràcia, associació progressista, i la conservadora Associació Professional de la Magistratura, en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio". Les dues grans associacions de jutges s'han pronunciat després que ahir el Tribunal Suprem va decidir jutjar Garzón per haver investigat els crims del franquisme.

Actualitzat
Ignacio Espinosa, portaveu de Jutges per la Democràcia, l'associació progressista, ha pronosticat que al capdavall Garzón no serà condemnat per prevariació -el delicte que li imputen-, però sí que l'arraconaran durant un temps del seu despatx a l'Audiència Nacional.

"Jo estic segur que el jutge Garzón quedarà absolt en aquest judici", ha afirmat Ignacio Espinosa en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio". Però de la mateixa manera, també ha dit que "segur" que l'inhabilitaran cautelarment, i ha recordat precedents com el del jutge Gómez de Liaño, i també que "la llei diu que podrà acordar-se durant la tramitació d'un procediment la suspensió provisional".

En la mateixa línia s'ha manifestat el portaveu de la conservadora Associació Professional de la Magistratura, Antonio García. "Sembla que estem posats de ple en una de les causes de suspensió contemplades per la llei orgànica del poder judicial, però bé, una suspensió és un apartament provisional", ha recordat el portaveu dels jutges de tendència conservadora.

La decisió i la condemna

La suspensió provisional de Garzón l'ha de decidir el Consell General del Poder Judicial d'aquí a quinze dies. I quan l'hagin jutjat al Suprem, la condemna definitiva podria ser de fins a 20 anys d'inhabilitació.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut