janquim / Barcelona

La Diputació de Barcelona proporciona 14.000 fitxes de patrimoni en un web

Més de 14.000 fitxes sobre el patrimoni cultural de les poblacions de la demarcació de Barcelona estan disponibles a internet gràcies a un projecte de la Diputació. En aquests moments hi ha 79 mapes a l'abast i se'n fan 24 més que aviat s'hi afegiran i encara n'hi ha 11 més que es començaran a elaborar aquest mateix any.

Actualitzat
En conjunt, per tant, hi haurà accessible a través de mapes locals tot el patrimoni inventariat dels municipis de Barcelona. El funcionament és ben simple, tot i que no ho ha estat el procés per preparar aquests mapes clicables. Des del web de patrimoni cultural es pot accedir a qualsevol dels termes municipals i un cop s'entra en una població determinada es disposa de tota la informació, amb icones que enllacen amb elements del patrimoni immoble, documental o natural, entre d'altres.

Això inclou des d'una font d'Arenys de Munt fins a un molí de vent de Vilafranca del Penedès.

L'eina s'adreça als ajuntaments, que són els organismes als quals la Diputació dóna servei, però també als ciutadans, ja que permet conèixer el patrimoni, localitzar-lo amb mapes i veure'n imatges.

Segons la informació de la Diputació, aquestes dades ja es feien arribar als municipis, a través d'un CD-ROM, i a cada població en decidien l'ús públic, que podia consistir a facilitar-hi accés des de les biblioteques. Des d'ara, la informació està a l'abast de tothom i és senzill moure-s'hi per passar d'un poble a un altre.

La previsió és que, en una segona fase, s'hi inclogui un motor de cerca que ho simplifiqui encara més, a banda d'afegir-hi enllaços als webs municipals, perquè l'usuari pugui combinar amb més facilitat tota la informació sobre una localitat concreta.
Anar al contingut