València

Dos detinguts en les protestes per les demolicions al Cabanyal de València

Les demolicions al barri del Cabanyal de València aquest dimarts es van saldar amb disturbis i dues detencions. Els arrestats són dos homes d'entre 20 i 34 anys que es preveu que aquest dimecres passin a disposició judicial. Les detencions es van fer després que un grup de veïns i polítics protestés per les demolicions de cases que l'Ajuntament de València va reprendre aquest dimarts al barri del Cabanyal, just el mateix dia que entrava en vigor una llei de les Corts Valencianes que permetia els enderrocs i que contradiu un ordre del Ministeri de Cultura. La plataforma Salvem el Cabanyal ha anunciat que crearà una xarxa de vigilància per intentar impedir més demolicions.

Actualitzat
Les excavadores van entrar aquest dimarts al matí al barri del Cabanyal de València i, tot i que estava previst que enderroquessin cinc immobles, finalment van ser sis les cases que van deixar d'existir. D'aquesta manera, l'ajuntament valencià reprenia les demolicions que han de permetre allargar fins al mar l'avinguda de Blasco Ibañez.

Un grup de veïns de la plataforma Salvem el Cabanyal van protestar per les demolicions davant un fort desplegament policial que va impedir que interferissin en la tasca de les excavadores i tot i que finalment les màquines van poder enderrocar les cases, la plataforma ja ha anunciat que crearà una xarxa de vigilància per intentar impedir noves demolicions.

El govern de Rita Barberà va reprendre les demolicions de les cases aquest dimarts just quan entrava en vigor una llei aprovada a les Corts Valencianes en què s'autoritzaven totes les actuacions del Pla del Barri del Cabanyal. Aquesta llei, que va tenir llum verda el 24 de març, era la resposta de les Corts Valencianes a la declaració d'espoli matrimonial acordada pel Ministeri de Cultura i que prohibeix noves demolicions al Cabanyal.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut