Lleida

Investigadors de Lleida estudien les propietats antioxidants de la ceba

Un grup d'investigadors de la Universitat de Lleida està estudiant les propietats antioxidants de la ceba i els efectes beneficiosos que té aquest aliment sobre l'intestí. En un termini de tres mesos els investigadors calculen que tindran els primers resultats de la recerca, que pretén aprofundir en aquesta qüestió per incloure la ceba com a ingredient d'aliments funcionals, és a dir, aquells aliments modificats o enriquits per millorar alguna funció del nostre organisme.

Actualitzat
Aquesta és la primera investigació sobre els efectes antioxidants de la ceba, impulsada arran del conveni firmat amb l'associació de productors catalans d'aquest vegetal.

Els investigadors es basen en l'anàlisi de la pell i la polpa de dues varietats de ceba i estudien de quina manera és més eficient per evitar l'oxidació de l'intestí prim. Un cop acabat aquest primer estadi, la recerca es podria estendre a altres zones de l'aparell digestiu.


ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut