Madrid

El jutge imposa una fiança de 85 milions d'euros a Francisco Correa, presumpte cap del "cas Gürtel"

El jutge que porta el "cas Gürtel" ha imposat una fiança de 85 milions d'euros per al presumpte cap de la trama, Francisco Correa. El jutge, Antonio Pedreira, justifica aquesta fiança de responsabilitat civil tan elevada per fer front als delictes fiscals dels quals està acusat i que hauria comès entre el 2002 i el 2007. Es tracta de la fiança més alta imposada fins ara a Correa. La mateixa quantitat afronta el secretari d'organització del PP de Galícia, Pablo Crespo. Precisament, aquest dimarts es farà públic el sumari del "cas Gürtel", que s'ha aixecat aquest dilluns. El retard és fruit de la complexitat del sumari, de més de 50.000 folis, que es podran consultar a internet a partir de les nou del matí.

Actualitzat
El jutge ha imposat fiances per un valor total de 201.450.000 euros a Correa i els seus col·laboradors, imputats en la trama de suposada corrupció al voltant de càrrecs polítics del PP.

Les més altes són els 85 milions del presumpte cap i de Pablo Crespo, considerat el número 2 de la xarxa. També s'exigeixen 30 milions d'euros a l'advocat i expresident de Repsol YPF Ramón Blanco Balín; 800.000 euros per a la dona de Correa, Carmen Rodríguez Quijano, i 650.000 euros al presumpte cap de la trama al País Valencià, Álvaro Pérez "el Bigotes".

Si no paguen la fiança, el jutge podrà ordenar l'embargament de béns dels detinguts per cobrir la responsabilitat civil dels fets que se'ls imputen.

Un informe policial del 30 de gener assegura que el conglomerat d'empreses liderat per Correa aconseguia contractes publicitaris, d'organització d'esdeveniments o de disseny de campanyes a canvi de contraprestacions econòmiques. I repetia el mateix esquema en l'adjudicació de sòl, obra pública i construcció d'habitatges.

El document assegura que les empreses dominades per Correa van lliurar més de 2,8 milions d'euros a diversos càrrecs públics per subornar-los. Després s'emetien factures falses per justificar els ingressos, que es blanquejaven en paradisos fiscals.

Les fiances, que s'han comunicat els últims dies, han transcendit poc abans que, aquest dimarts, es pugui conèixer el contingut del sumari del cas.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut