Girona

La Setmana Santa omple els carrers de Catalunya de processons

Setmana Santa és sinònim, entre altres coses, de processons. Aquest divendres, molts municipis han celebrat les tradicionals processons del Divendres Sant. A Girona, a les deu de la nit, els manaies han començat a baixar les escales de la catedral. D'aquesta manera donaven el tret de sortida a l'acte principal de la Setmana Santa gironina: la Processó del Sant Enterrament. Hi han participat una dotzena de confraries amb els seus passos corresponents, que han recorregut els principals carrers del Barri Vell davant de la mirada de centenars de persones.

Actualitzat
A Barcelona, el recorregut ha començat a la plaça de Sant Agustí, on centenars de fidels s'han congregat per veure el pas del Jesús del Gran Poder i Maria Santíssima de l'Esperança Macarena. Més de 300 persones hi han desfilat, entre músics i membres de les confraries.

A Tarragona, una vintena de passos i més de 300 persones han desfilat pels carrers de la ciutat. La Processó del Sant Enterrament, amb més de seixanta anys d'història, és una dels molts actes que aquest dies es fan arreu.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut