El Vaticà

El Vaticà celebra la Setmana Santa immers en la polèmica pels casos de pederàstia

Tot i que de passada, els polèmics casos d'abusos sexuals a menors també han aparegut a la missa del Divendres Sant. El predicador personal del Papa considera que ja se n'ha parlat prou i s'ha estimat més donar protagonisme a la violència de gènere. Tot i així, ha lamentat els atacs al pontífex per l'encobriment dels casos de pederàstia i ha considerat que les crítiques són comparables a l'antisemitisme, una comparació que ha molestat associacions de jueus i també víctimes d'abusos.

Actualitzat
Durant la celebració de la missa de la passió de Crist presidida pel Papa, el predicador personal de Benet XVI, Raniero Cantalamessa, ha parlat aquest Divendres Sant sobre els casos de violència de gènere, perquè considera que ja s'ha parlat suficientment dels abusos sexuals a menors comesos per capellans.

Des de la basílica de Sant Pere del Vaticà, el predicador ha criticat les veus que denuncien que el Papa va amagar els casos de pederàstia i les ha comparat amb "els aspectes més vergonyosos de l'antisemitisme".

El Vaticà s'ha esforçat a desvincular-se ràpidament de les paraules de Cantalamessa, però la comparació no ha agradat gaire ni a les associacions jueves ni a les víctimes dels abusos.

El cap de l'Església alemanya ha demanat perdó

L'Església catòlica d'Alemanya ha reconegut que va cometre error en no ajudar les víctimes d'abusos per part del clergat. Ho ha lamentat l'arquebisbe Robert Zollitsch, que ha desitjat que el Divendres Sant pugui ser un "nou començament per a l'Església". Zollitsch ha considerat que és un canvi "urgent", després de la cadena de denúncies d'abusos sexuals a menors que s'han produït en els darrers temps i que han dut "dolor, horror i vergonya" a la comunitat catòlica.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut