Quart

Roben un campana de 500 quilos d'una ermita de Quart

Els Mossos d'Esquadra investiguen el robatori d'una campana de 500 quilos de l'ermita de Sant Martí de Castellar, a Quart. El robatori ha transcendit aquest dijous, però els lladres se la van endur a principis de setmana. L'alcalde de Quart, Quim Cufí, ha demanat que s'incrementi la vigilància policial i també que el bisbat "estigui vigilant" les ermites i esglésies que té "abandonades al territori que són susceptibles de ser robades". La policia ha interrogat els veïns per si van veure o sentir alguna cosa, tenint en compte que el pes de la peça robada no en feia precisament fàcil el robatori. Per endur-se-la van necessitar, com a mínim, un camió i una grua.

Actualitzat
La campana, que és de bronze, estaria valorada en més de 1.200 euros. El rector de la parròquia, Pere Bellvert, en va denunciar el robatori dimarts. No és la primera vegada que els lladres es fixen en aquesta ermita, propietat del bisbat de Girona, que només obre un parell de vegades a l'any. Una altra vegada se'n van emportar tot el cablejat i una pila baptismal de gran valor.

Sant Martí de Castellar és una ermita d'art romànic que data del segle XII. Va ser reformada al segle XVIII, però se'n va conservar el campanar original.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut