Barcelona

Esquerra assegura que no acatarà la sentència del Constitucional

El secretari general d'Esquerra, Joan Ridao, ha advertit que el partit republicà "no acatarà" la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut si suposa una nova "retallada" del text, encara que CiU i PSC acabin acceptant-la. El número dos d'Esquerra està convençut que l'independentisme sortirà "reforçat" de la sentència estatutària i ha dit que el partit "no pot acceptar que un text que ha estat referendat pel poble de Catalunya" sigui modificat per "un tribunal cada dia més deslegitimat que està en una situació de precarietat i d'interinitat impresentable".

Actualitzat
En aquest sentit, el republicà ha recordat que "un terç dels seus membres hauria d'haver cessat fa més de dos anys, un altre terç hauria de plegar aquesta tardor, un membre va morir i no se l'ha substituït i un altre va ser recusat en una maniobra iniqua del PP per haver comès el greu delicte de ser massa autonomista". Davant d'aquest panorama, Ridao conclou que la sentència "no té les mínimes condicions de legitimitat" i acceptar-la seria "una ofensa per a Catalunya", per la qual cosa fa falta "una resposta contundent" dels partits polítics.

El secretari general d'Esquerra pensa que, en un any electoral, una resposta unitària "és difícil" i tem que CiU i PSC acabin acceptant "l''statu quo' actual i acatin la sentència". En cas que finalment es produís aquest escenari, però, Ridao creu que no perillaria el govern català i descarta unes eleccions anticipades, ja que creu que la resposta s'ha de focalitzar "en el Parlament i no en el govern". El cap del grup parlamentari d'Esquerra al Congrés, però, no ha volgut concretar de quina manera faran efectiva aquesta resposta.

C's demana Montilla que els expulsi del govern

Les paraules de Joan Ridao ja han rebut la resposta de Ciutadans (C's). La formació antinacionalista ha exigit al president de la Generalitat que expulsi Esquerra del govern. El portaveu de C's, Jordi Cañas, ha afirmat que "els partits que no acaten la legalitat han d'abandonar l'espai democràtic" i creu que les paraules de Ridao demostren un "colpisme" que "reflecteix l'ànima totalitària d'un partit que basa les seves propostes polítiques a atacar la Catalunya real per imposar el seu model de societat excloent".

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut