Barcelona

Ocupació del 100% a les cases rurals i a la muntanya per Setmana Santa

El sector turístic és optimista per aquesta Setmana Santa. La majoria de cases rurals penjaran el cartell de complet o fregaran una ocupació del 100%, la mateixa que es preveu per a la muntanya. A la costa s'espera superar el 70%, sobretot per les reserves d'última hora molt lligades a la previsió meteorològica. A la Costa Daurada, els hotelers han indicat que esperen millorar l'ocupació de l'any passat, del 68%. A les comarques de Girona, les nevades del 8 de març no han passat factura i a la Costa Brava l'ocupació serà del 75%.

Actualitzat
Tarragona

Ple a les cases rurals per aquesta Setmana Santa, sobretot a les comarques de l'Ebre, que estaran pràcticament al 100% entre dijous i dilluns.

El president de la federació de turisme rural de les comarques de l'interior, Josep Maria Solé, ha explicat que la gent es lloga la masia sencera i s'ho agafa en grup. "L'ocupació és per a pràcticament tots els dies", segons Solé, que ha indicat que només hi ha lloc per a reserves en la modalitat "masoveria", quan s'inclou dins la reserva el servei de menjador.

El gerent del patronat de turisme de la diputació de Tarragona, Octavi Bono, ha explicat que les cases rurals tenen el seu moment "àlgid" per Setmana Santa i Cap d'Any, amb més del 85% d'ocupació

A la Costa Daurada central només un 15% de l'oferta hotelera no obrirà aquests dies.

Girona

Tot i la nevada del 8 de març, el sector turístic és optimista i espera que a la costa gironina l'ocupació sigui superior al 70%. Sembla, doncs, que la gran apagada no ha passat factura i a la Costa Brava l'ocupació serà del 75%, però les millors previsions són per a les comarques de muntanya.

El gerent de Costa Brava Centre Hotels, Martí Cebrià, ha explicat que "cada cop són més les persones que esperen a última hora per fer les reserves i apuren per aconseguir un producte a un millor preu que fa uns dies". 

Tenint en compte que la majoria de reserves són fetes per un públic català, les bones previsions meteorològiques ajudaran a acabar de decidir els que s'esperen a última hora. El temps permetrà prendre el sol a les platges o anar a esquiar a les 4 estacions gironines, que es troben en condicions òptimes. Per això, a la Cerdanya i el Ripollès s'espera omplir al 80 i al 90%. A la ciutat de Girona, les previsions apunten a un 80% d'ocupació. A més, la majoria de cases rurals penjaran el cartell de complet.

Lleida

El turisme rural, tant al Pirineu com a la plana de Lleida, torna a encapçalar els màxims d'ocupació previstos entre demà, Dijous Sant i dilluns de Pasqua, amb prop del 90% de les places plenes.

L'ocupació mitjana prevista a tota la demarcació és del 85%. Al Pirineu els esquiadors encara podran aprofitar l'última neu de la temporada i combinar-ho amb els esports d'aventura, l'altre gran atractiu. Divendres també s'estrena la temporada del Tren dels Llacs, una proposta de turisme ferroviari entre Lleida i la Pobla de Segur.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut