Barcelona

Acaba sense acord la reunió de mediació per evitar la vaga als peatges de les autopistes

Després de 18 hores, aquest dimecres de matinada ha acabat sense cap acord la reunió entre els representants de les concessionàries d'autopistes Acesa i Aucat i els treballadors amb la mediació de la Generalitat. Les direccions d'Acesa i Aucat donen per trencades les negociacions fins que no es desconvoquin les aturades previstes per diumenge i dilluns de Pasqua. Mentrestant, els sindicats, tot i que reconeixen que s'han acostat posicions, mantenen la vaga. El Servei Català del Trànsit creu que no hi haurà problemes de trànsit a les carreteres ja que dóna per fet que les concessionàries aixecaran barreres i la consellera de Treball, Mar Serna, demana "responsabilitat" a empresa i treballadors.

Actualitzat
La vaga als peatges de les autopistes es manté després que la direcció i els treballadors d'Acesa i Aucat no hagin arribat a cap acord. La reunió entre les parts, amb la mediació de la Generalitat, ha estat maratoniana, d'unes 18 hores, i ha acabat de matinada però no ha servit per desencallar el conflicte i per això les aturades convocades per diumenge i dilluns de Pasqua es mantenen.

Les direccions d'Acesa i Aucat donen per trencades les negociacions amb els sindicats de l'empresa i asseguren que no hi haurà cap reunió més fins que no es desconvoquin les aturades. Però els treballadors, tot i que reconeixen que s'han acostat posicions, consideren que no és suficient per suspende la vaga prevista per diumenge 4 i dilluns 5 d'abril, coincidint amb l'"operació tornada" de Setmana Santa.

Serna demana responsabilitat

La consellera de Treball, Mar Serna, ha demanat "responsabilitat" a empreses i treballadors perquè es resolgui el conflicte. Serna ha rebutjat convocar una altra reunió per mediar entre les parts, però ha afegit que fins a l'últim moment es mantindran els contactes per intentar desencallar un conflicte que, segons la consellera, no només afecta les empreses sinó també la majoria de ciutadans. Serna assegura que les posicions estan molt a prop però que les aturades estan dificultant l'acord.

S'aixecaran les barreres

De la seva banda, el Servei Català del Trànsit, Josep Pérez Moya, ha donat per fet en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio" que s'aixecaran les barreres i que, per tant, no hi haurà problemes de trànsit ocasionats per l'aturada. De fet, Moya ha recordat que ja es va adoptar aquesta solució en la vaga de la setmana passada.

Els treballadors de les concessionàries d'autopistes ja van fer una aturada divendres i dissabte passat, al començament de l'"operació sortida" de Setmana Santa quan no es van registrar problemes de trànsit, ja que les empreses concessionàries van decidir aixecar barreres dels peatges de l'AP-7, l'AP-2, la C-33 i l'autopista del Maresme.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut