Palma

Matas té temps fins al 7 d'abril per pagar 3 milions d'euros de fiança si vol evitar la presó

El jutge del "cas Palma Arena", José Castro, ha decretat, finalment, presó provisional sota fiança de 3 milions d'euros per a l'expresident balear, Jaume Matas, per dotze delictes de corrupció durant la seva gestió política, que podrien comportar una pena de fins a 64 anys de presó. Matas té temps fins a la mitjanit del dimecres 7 d'abril per pagar la fiança si vol evitar la presó. El magistrat també li ha dictat la retirada del passaport, que es va fer efectiva divendres passat, li ha prohibit abandonar el territori nacional sense una autorització judicial i té l'obligació de comparèixer cada quinze dies als jutjats.

Actualitzat
Havia de ser ahir, però ho va ajornar fins avui. Havia de saber-se a les 10 del matí, però s'ha avançat uns minuts. Finalment, el jutge del "cas Palma Arena", José Castro, ha informat l'advocat de Jaume Matas, Rafael Perera, de les mesures cautelars per a l'expresident balear.

El jutge ha decretat presó provisional amb una fiança de 3 milions d'euros per a Matas per diversos delictes de corrupció i té temps de fer-la efectiva fins a la mitjanit del dimecres 7 d'abril si vol evitar la presó.

De fet, el lletrat ha dictat un termini de 72 hores, però com que es tracta de tres dies hàbils i de dijous a dilluns és festa a les Balears per la Setmana Santa, el termini s'acabarà dimecres 7 d'abril a la mitjanit.

La Fiscalia Anticorrupció i l'acusació particular demanaven aquests 3 milions d'euros de fiança com a mesura de precaució per l'elevat risc de fuga i la possible alteració de proves.

Jaume Matas és el principal imputat del "cas Palma Arena", que investiga el presumpte desviament de més de 50 milions d'euros durant la construcció del velòdrom i la possible connexió amb el suposat enriquiment il·lícit de l'expresident balear.

Arran d'aquests fets, Matas ha presenat la seva dimissió a Pricewaterhouse Coopers als Estats Units, l'empresa on treballava des del juny del 2009 fent tasques d'assessorament mediambiental.

El cunyat de Matas

El lletrat José Castro també ha decretat la retirada del passaport, la prohibició de sortir d'Espanya i la compareixença cada 15 dies als jutjats per a Fernado Areal, el cunyat de Jaume Matas i extresoder del PP balear, que també està imputat pel "cas Palma Arena".
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut