Moscou

Dues explosions al metro de Moscou deixen un balanç provisional d'una trentena de morts

Dues explosions al metro de Moscou aquest dilluns al matí deixen un balanç provisional de 37 morts i més d'una seixantena de ferits. L'alcalde de la capital russa ha explicat que dues terroristes suïcides serien les responsables del doble atac que el serveis secrets russos vinculen amb grup terroristes del Caucas Nord. El primer atemptat ha estat abans de les vuit del matí, hora d'allà, a l'estació Lubjanka, al centre de la capital russa, mentre que la segona explosió ha afectat l'estació Park Kulturi. Ningú n'ha reivindicat encara l'autoria, però ja s'ha obert una investigació per terrorisme. A més, el president rus ha reforçat la seguretat als transports.

Actualitzat
La primera explosió a primera hora d'aquest dilluns al metro de Moscou ha deixat 23 morts, segons el darrer balanç que han donat les autoritats. L'explosió ha afectat el segon vagó i les víctimes són tant passatgers que anaven dins del tren com persones que eren a l'andana. Just al damunt de l'estació de Lubjanka hi ha el quarter general dels serveis secrets russos.

El segon atac, uns 40 minuts més tard, ha afectat l'estació Park Kulturi. En l'explosió d'aquest segon artefacte, haurien mort entre 12 i 14 persones, segons les agències locals. A més, entre tots dos atacs, 65 persones haurien resultat ferides, de les quals una trentena de gravetat. Els ferits han estat traslladats en helicòpters als hospitals més propers.

Vinculació amb grups terroristes del Caucas Nord

De moment, ningú n'ha reivindicat l'autoria, però els serveis secrets vinculen els atacs amb grups terroristes del Caucas Nord. Segons la fiscalia, es tractaria d'una venjança per les últimes operacions fetes contra guerrillers del Caucas.

Poc abans que els serveis secrets informessin de les investigacions sobre l'autoria de l'atac, l'alcalde de Moscou ja apuntava que els atacs haurien estat comesos per dues dones suïcides, de les quals els equips de rescat ja han recuperat part de les restes. Les dones haurien fet esclatar una càrrega explosiva de tres quilos de trilita que portaven adherida al cos.

Caos a la capital russa

L'atac ha provocat el caos al metro de la capital russa i les forces de seguretat s'han desplegat per les diferents línies a més de reforçar la seguretat pels carrers de Moscou. Després d'aquests atacs, el president rus, Dmitri Medvédev, ha condemnat els fets i ha ordenat reforçar la seguretat en tots els transports del país.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut