Barcelona

El PP balear tindrà la primera paraula sobre Jaume Matas

La direcció estatal del PP creu que són els dirigents populars balears els qui han de definir el posicionament del partit amb Jaume Matas. El jutge del cas de presumpte corrupció "Palma Arena" decidirà dilluns si accepta les mesures cautelars demanades per la fiscalia per a l'expresident balear. A petició de la vicepresidenta d'Organització del PP, Ana Mato, a partir d'aquell moment la direcció regional tindrà la primera paraula. La presidenta dels populars catalans, Alícia Sánchez-Camacho, s'ha avançat i ha reclamat que Matas abandoni la formació.

Actualitzat
Dilluns, el jutge decidirà si accepta imposar a Matas la històrica fiança de 3 milions d'euros que reclama la fiscalia i que l'expresident balear haurà de pagar si no vol anar a la presó. A partir d'aquell moment, el PP s'haurà de posicionar i compta amb l'estratègia que marqui la direcció balear del PP contra Jaume Matas, si el jutge accepta les mesures cautelars per eludir la presó.

Més contundent ha estat la presidenta del PPC, que creu que, en aquest cas, Matas hauria d'abandonar la formació. Alícia Sánchez-Camacho ha dit sentir-se "decebuda" per tota la informació que s'ha fet pública arran del "cas Palma Arena", que imputa tretze delictes a Jaume Matas. En una visita a Blanes, Camacho ha desitjat que la justícia "arribi fins al final" en la depuració de responsabilitats del cas i que "el pes de la llei caigui sobre tothom".

Els socialistes acusen Rajoy de "còmplice polític"

La secretària d'Organització del PSOE, Leire Pajín, ha demanat explicacions al president del PP, Mariano Rajoy, a qui ha exigit una depuració del PP. Els populars han considerat que les recriminacions dels socialistes responen a un "interès electoral", segons la vicesecretària d'Organització del PP, Ana Mato. El líder dels populars, Mariano Rajoy, encara no ha valorat en cap moment la situació de l'expresident balear i exministre d'Aznar, Jaume Matas, silenci que el secretari d'Estat de Cooperació Territorial, Gaspar Zarrifas, ha interpretat com una "covardia política", i ha acusat Mariano Rajoy de ser un "còmplice polític" de l'expresident balear.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut