Barcelona

Trànsit dóna accés a les càmeres del trànsit des dels mòbils

Les càmeres del trànsit es poden consultar des d'un telèfon mòbil, per comprovar quin és l'estat de les carreteres abans d'emprendre una ruta tal com faran aquests dies a Catalunya milers de vehicles.

Actualitzat
Es tracta d'un servei que havia estat en fase de proves i que ara s'ha activat com a operatiu. No consisteix en una aplicació de mòbil descarregable sinó en una adreça web dissenyada per a la navegació amb els mòbils i que funciona amb iPhone i iPod Touch, qualsevol Blackberry amb 4.6.0 o superior, els sistemes Android, IE Mobile, Opera i qualsevol mòbil Java compatible amb Opera Mini.

Per accedir al servei, que és gratuït, s'ha de tenir accés a internet des del mòbil. No implica cap cost addicional a la tarifa que cada usuari tingui acordada amb la seva operadora.

Consells i telèfons

A més de permetre la consulta de les càmeres, que reprodueixen una imatge recent de la via escollida, el servei informa d'incidències, ofereix consells viaris, anuncia els dispositius especials que es puguin activar i proporciona els telèfons d'interès per als conductors. L'aplicació està disponible en català i castellà però el contingut de les incidències només apareix en català.

A més d'aquest servei, es mantenen actius el web del trànsit amb el mapa continu del trànsit, que permet comprovar a temps real l'estat de la circulació a les carreteres catalanes.

Per accedir al servei de mòbils s'ha de visitar aquesta adreça d'internet: www.gencat.mobi/transit.
Anar al contingut