Barcelona

Política 2.0: E-Campany@ o com controlar més els polítics

"Política 2.0" és un espai setmanal del "Polièdric" de Catalunya Informació on analitzem l'ús que es fa de les eines 2.0 en aquest camp.

Enllaç a altres textos de l'autor

Marc Vidal

Cap de la secció de Política de Catalunya Ràdio

@marc_vi
Actualitzat
Definim "política 2.0"
El món 2.0 posa polítics i votants en la mateixa esfera, trenca la distància existent fins ara. I la primera conseqüència és que augmenta la responsabilitat de tots dos: els polítics s'han d'explicar millor, han de mostrar què fan, com apliquen el seu programa de govern, i els ciutadans ho tenen més fàcil per controlar els polítics i exigir-los allò que van prometre, seguir com s'ha gestionat la confiança que els vam dipositar.

Canvi de mentalitat
Els polítics estan acostumats a moure's en els seus propis ambients, on no hi ha lloc per a la discrepància, i quan entren en el món 2.0 han d'estar preparats per afrontar un context totalment diferent on senten opinions ben diferents de la seva, retrets i qüestions que no s'esperaven. El punt principal és fer un "reset" i començar de zero. Si no hi ha aquesta voluntat, difícilment un polític podrà entendre l'eina i no serà ben vist pel usuaris. El pas és complicat, però quan es fa els beneficis són molts tant per als polítics com per als votants.

Política 2.0 al Parlament de Catalunya
Tenim un Parlament on s'hi estan produint debats paral·lels cada cop que hi ha un ple. A Espanya hem estat capdavanters en això, i el mèrit és dels mateixos diputats que s'hi han posat. Aquesta conversa significa que cada vegada hi ha més ciutadans que participen de la política i reben una resposta dels seus polítics d'una manera molt més ràpida, i aquesta és la gran força a Catalunya en aquests moments. Ara vénen les eleccions al Parlament i això marcarà molt el context.

I la setmana al Política 2.0, exemples de govern obert al País Basc. Per anar-hi, cliqueu aquí.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut